Kiss Gyula versei és egyéb művei Péntek, 2024-03-29, 11:21 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Test category » Test forum » szerelem
szerelem
NagyúrDátum: Szerda, 2012-06-06, 4:50 PM | Üzenet # 1
Őtábornoksága
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 13
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Az ember egyik leggyakrabban elhangzott vágya és óhaja a szerelem érzéséhez kapcsolódik. Sokak szerint enélkül az érzés nélkül nem lehet élni. Ki, mit gondol erről?
Nagyúr heart


Tégy mindent tiszta szívvel, hogy nyugodtan alhass!
 
ZsazsaDátum: Szombat, 2012-06-09, 8:57 AM | Üzenet # 2
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 3
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Lehet-e élni szerelem nélkül? Lehet. Egy darabig. De akkor sem élsz szerelem nélkül, mert vagy a sebeidet nyaldosod vagy várakozol egy az előzőnél is nagyobb szerelemre.
Osho gondolatait tenném itt közzé:

" Amikor a szerelmed nem csupán egy vágy a másik iránt, nem csak egy szükség; amikor szereteted adáson alapul, és nem egy koldus, hanem egy császár szerelme; amikor szerelmed nem követel cserébe semmit, és kész arra, hogy pusztán az adás öröméért adjon - akkor add még hozzá ehhez a meditációt, és a tiszta, valódi illat megjelenik. Ez az együttérzés. Az együttérzés fölött semmi nem áll.

Bármi, ami gyönyörű és értékes, egyúttal rövid életű is. Te mégis azt akarod, hogy minden örökké tartson. Ha szeretsz valakit, azt ígéred: "szeretni foglak egész életemben." És közben pontosan tudod, hogy még a holnapban sem lehetsz biztos - hazug ígéretet teszel. Csupán annyit mondhatsz: szerelmes vagyok beléd e percben és maradéktalanul neked adom magam. A következő pillanatról semmit sem tudok. Hogyan ígérhetnék bármit?

Azt mondod: "Szerelmes vagyok és sokat szenvedek..." Te áldott vagy. Valójában azok a szerencsétlen emberek, akik sosem voltak szerelmesek, és sosem szenvedtek. Ők egyáltalán nem is éltek. Szerelmesnek lenni és szenvedni tőle: ez a helyes út. Így ugyanis keresztülmész a tűzön, ami megtisztít, ami új szemeket ad neked, és éberebbé tesz. Ez az a kihívás, amit el kell fogadni. Aki nem fogadja el ezt a kihívást, az gerinc nélküli marad.

A szerelemre mindkettő érvényes: egyszerre gazdag és fájdalmas, egyszerre gyötrelem és eksztázis - mert a szerelem a föld és az ég, az ismert és az ismeretlen, a látható és a láthatatlan találkozása. A szerelem a határvonal, ami elválasztja az anyagot a tudattól, a határvonal az alacsonyabb és a magasabb között. A szerelem gyökerei a földbe nyúlnak - innen van a fájdalom, az agónia. Az ágai pedig az égbe nyúlnak - innen az eksztázis."

 
NagyúrDátum: Szombat, 2012-06-09, 6:48 PM | Üzenet # 3
Őtábornoksága
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 13
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Nagyon köszönöm kedves Zsazsa, ezt a kimerítő és tartalmas levezetést a szerelemmel kapcsolatban. Szerintem a szerelem egyfajta "hormonbetegség", amely rendkívüli mértékben össze tudja zavarni az ember életét. Elhomályosítja a tudatot, elhiteti, hogy nem azt látjuk, amit látunk és azt érezteti velünk, hogy nem azok vagyunk, akik vagyunk. Kellemes bizsergő érzéssel jár át, ugyanakkor nagyon veszélyes, mert nem érzékeljük a reánk leselkedő veszélyeket. Amennyiben beteljesül a szerelem, akkor valóban csodás érzés járja át a lelkünket, testünket egyaránt, de kudarc esetén oly mély sebet ejthet, amelyet sokan, soha nem fognak tudni kiheverni és soha többé nem lesznek már igazi önmaguk. Én éppen ezért sokkal tisztább emberi érzésnek tartom a szeretetet, amely önzetlen, valódi "látáson" alapul, nem tesz függővé, tárgyilagos, nyílt, őszinte, kitartó, szívből jövő és ami nagyon lényeges halálig tartó érzelmi forma. Az igazi szeretet átalakulhat szerelemmé, de akkor elveszíti mindazt a pozitívumot, amelyet felsoroltam. Ritka az, amikor az ember igazán jól tudja "kezelni" a szerelmet. Az esetek döntő többségében szétzúzza a lelket és néha, szó szerint megsemmisíti az "alanyt", azaz öngyilkosságba hajszolja. Ér annyit ez a "hormonzavar"? Szerintem nem.
Szép estét és kellemes hétvégét kívánok!
Nagyúr bye


Tégy mindent tiszta szívvel, hogy nyugodtan alhass!
 
ZsazsaDátum: Kedd, 2012-06-12, 2:18 PM | Üzenet # 4
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 3
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Mint mindennek, ennek is két oldala van, jó és nem kellemes. De mint a hormonzavar esetén, nem tudsz itt sem tenni semmit, ha beleesel, ha eltalál Ámor nyila. Megelőző lépéseket tehetsz, nem látogatod azokat a helyeket, ahol a potenciális személyek tartózkodhatnak, vagy csak a rossz oldaladat mutatod másoknak.
De a szerelem is átalakulhat igaz szeretetté, dinamikus, s itt talán tehetünk valamit mi is. smile
 
NagyúrDátum: Kedd, 2012-06-12, 3:24 PM | Üzenet # 5
Őtábornoksága
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 13
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Látod már is felvázoltál két módszert arra, hogyan is tartsunk távol magunktól másokat és hogyan maradjunk mi is távol. A "hormonzavar" nem legyőzhetetlen. Én régen évekig szenvedtem egy-egy csalódás után. Évekkel később már hetek alatt legyőztem a fájdalmat. Az utóbbi évek során napok kérdése az egész, mert erős akarattal el tudom fogadtatni magammal, hogy semmi értelme az egésznek és nem ér annyit, hogy szenvedjek. Tudok szeretni valakit, de óvatos vagyok. Nem szándékozok "megsérülni", belebetegedni ebbe az érzésvilágba. Idejében meggyőzöm magam, hogy semmi esélyem és ezáltal az érzelmeim ehhez idomulnak. Egyesek szerint "falakkal" veszem körül önmagam és ez így is van. Nekem nem kell vereség.
Igazad van, előfordulhat, hogy a szerelem olykor szeretetté alakul át, s az már a tiszta, tartós, érdek nélküli,nagyon erős és őszinte érzelem, amely halálig kísérhet. Ez azonban rendkívül ritka. A szokásos "legyünk barátok" szöveg, csak blabla, semmi más. Amikor ezt mondják egymásnak (főleg a nők szokása), tudva tudják és remélik legbelül, hogy a másikat nem látják többé. Tehát tökéletes hazugság, amely azt a célt szolgálja, hogy a szakítást kevésbé kínossá tegye.
Az általam elmondottak alapján az a jó, ha tartózkodni tud valaki ettől a "betegségtől". Sok fájdalomtól és reményei elpusztulásától is megkíméli magát ezáltal.
Nagyon köszönöm a hozzászólásodat.
Legyen szép estéd!

bye


Tégy mindent tiszta szívvel, hogy nyugodtan alhass!
 
PhoebeDátum: Szombat, 2012-06-16, 11:08 AM | Üzenet # 6
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 3
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Igen elgondolkodtató, hogy hogyan is tudná az ember teljeskörűen megfogalmazni a legjobban a szerelem nevű mindenki által áhitott "jelenséget"...találtam a neten egy nagyon jó cikket ajánlom figyelmetekbe szokeciklon.lapunk.hu ( szerelem) ...elég sok tudott és tudattalan hasznos információval szolgál...Ajánlom figyelmetekbe!:)
Mindenkinek jó 7végét! "...kend be a hátam és szeress bátran, hisz a szerelem is napolaj...":)
 
NagyúrDátum: Szombat, 2012-06-16, 12:30 PM | Üzenet # 7
Őtábornoksága
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 13
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Nagyon köszönöm kedves Phoebe a figyelemkeltő cikket. El fogom olvasni. Az idézeted pedig igazán remek.
Köszönöm a hozzászólást
Legyen szép napod és kellemes hétvégéd!

Nagyúr smile


Tégy mindent tiszta szívvel, hogy nyugodtan alhass!
 
Fórum » Test category » Test forum » szerelem
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Copyright MyCorp © 2024